Petra Schmitz
petra@bosschemediators.nl
www.aliento-mediation.nl
linkedin.com/in/petra-schmitz

Expertise
Overheid
Echtscheiding
Alimentatieberekening

Ervaring

Petra is gespecialiseerd in overheidsmediation en (online) echtscheidingsmediation en alimentatie berekening. Zij heeft sinds 2014 haar eigen bedrijf in mediation en subsidies. Gedurende haar carrière heeft zij ervaring opgedaan met de overheidssector (publiek en sociaal domein) op strategisch en beleidsmatig niveau en als leidinggevende in de uitvoering. Ook heeft zij in de ondernemingsraad van de gemeente Nijmegen gezeten en twee jaar in Amerika (Washington DC) bij een softwarebedrijf in de planning en control gewerkt.
Zij voelt zich goed in een dynamische werkomgeving waarin veel verschillende soorten belangen afgewogen moeten worden. Zij stimuleert open en respectvolle communicatie in haar mediation. Ze gelooft in DE-escalatie door naar elkaar te luisteren en met elkaar te blijven praten. Inzicht in de beweegreden, maakt het leven al een stukje makkelijker.

Los moeilijke dingen op als ze nog gemakkelijk zijn. Pak grote dingen aan als ze nog klein zijn.
Tao Te Ching, geschrift van het taoïsme, Chinese filosofie. 

Petra is vriendelijk, heeft een open karakter, is van nature nieuwsgierig en schroomt niet om vragen te stellen. Daarnaast zorgt zij voor structuur en overzicht, is toekomstgericht en creëert een rustige en veilige omgeving waarin vrijgesproken kan worden.