Online en schriftelijk scheiden

Bij een echtscheiding komt veel kijken. Het is vaak een emotionele gebeurtenis en toch moeten er afspraken worden gemaakt. U heeft zich al ingelezen of u begint net met inlezen.

U stelt zich vragen zoals:

 • Waar heb ik recht op?
 • Wat gebeurt er met de kinderen en het huis?
 • Hoe zit het met alimentatie?
 • Wat gebeurt er met mijn onderneming?

Als mediator gespecialiseerd in online echtscheidingen leid ik u door deze ingrijpende periode heen want,

 • U wilt snel duidelijkheid
 • U wilt binnen een paar weken scheiden
 • U wilt veel zaken zelf regelen
 • U wilt minder tijd en geld aan uw scheiding besteden
 • U wilt geen lange gesprekken maar snel resultaat

Voordelen van online en schriftelijk scheiden

 • Online en schriftelijk scheiden kan snel gaan en is eenvoudig aan te vragen
 • Minder hoge kosten, ongeveer 30% goedkoper dan traditionele echtscheiding via mediation
 • Toch volledige begeleiding
 • Geen reistijd en geen noodzaak om vrij te nemen. U kunt op elke plek die u prettig vindt, in alle rust, de vragenlijsten invullen en de concepten doorlezen
 • U hoeft niet direct te reageren. U kunt uw antwoorden of vragen nog een overdenken en de tijd nemen om uw emoties daarin de juiste plaats te geven.

Hoe werkt online en schriftelijk scheiden in het kort

Online scheiden begint met het invullen van een vrijblijvende intake. Aan de hand hiervan krijgt de mediator een idee van uw situatie (bv. wel of geen minderjarige kinderen, wel of geen koopwoning te verdelen, eigen onderneming etc.). Indien gewenst volgt een kennismakingsgesprek van circa een half uur. U kiest uw pakket en beslist of u door wilt gaan of niet. Gaat u door dan volgt er net zoals bij een traditionele echtscheidingsmediation, een mediationovereenkomst. Na ondertekening van de mediationovereenkomst en betaling van een voorschot (zie kosten) kan het online en schriftelijk scheiden officieel beginnen.

Het proces: u ontvangt een vragenlijst voor het echtscheidingsconvenant  waarin de meest voorkomende onderwerpen (zoals de gezamenlijke bezittingen, de woning en pensioen etc.) worden genoemd. Bijzonderheden kunt u apart invullen. Heeft u minderjarige kinderen dan bent u verplicht een ouderschapsplan op te stellen. Deze wordt ook middels een vragenlijst opgesteld. U ontvangt de concepten en alvorens deze definitief worden gemaakt, checkt de mediator of u zich kunt vinden in de concepten, of u precies weet wat u afspreekt en waarvoor u ondertekent. Wilt u extra uitleg of bent u het nog niet helemaal met elkaar eens dan kunt u kiezen voor bemiddeling via videomeeting. Kies dus het pakket wat bij uw situatie en wensen past.

Alimentatieberekeningen

Indien u het samen niet eens kunt worden over de te betalen kinder- en of partneralimentatie of u wilt gewoon zekerheid dat u het juiste bedrag betaalt/ontvangt, dan kunt u door Bossche Mediators een alimentatieberekening volgens de zogenaamde tremanormen laten maken. Deze berekening wordt in SplitOnline gemaakt. Dit is een softwareprogramma voor het maken van alimentatieberekeningen. U kunt op het intakeformulier aangeven of u van deze extra optie gebruik wilt maken. Hier zijn extra kosten aan verbonden.

Advocaat en Rechtbank

Voor een echtscheiding is nog steeds de tussenkomst van een advocaat en rechter nodig. Bossche Mediators werkt samen met een advocaat om voor u een zo goed mogelijke dienstverlening en beste prijs te verkrijgen. De advocaat zorgt na verificatie van alle gegevens voor de afhandeling van het gezamenlijke verzoekschrift, akte van berusting (verklaring dat je akkoord gaat met de beschikking van de rechtbank) en inschrijving van de echtscheiding bij de gemeente. Dan bent u officieel gescheiden. Dit gebeurt ook allemaal schriftelijk en/of telefonisch.