Echtscheidingsmediation

U heeft besloten om uit elkaar te gaan. Een ingrijpende beslissing. Wat betekent dit voor u en de kinderen? Krijgt u alimentatie of moet u juist betalen en hoeveel? U zit met allerlei vragen en weet niet goed wat er allemaal bij komt kijken maar u wilt er samen goed uitkomen.
Bossche Mediators kan u hierbij helpen. Maak gratis kennis met onze deskundige en ervaren mediators. Mediation bij echtscheiding werkt. In gemiddeld drie a vier gesprekken weet u van elkaar wat u wilt, ligt er een concept ouderschapsplan en een echtscheidingsconvenant.

De alimentatieregeling is een belangrijk onderdeel bij echtscheiding. In Nederland zijn ouders en ex-partners ‘onderhoudsplichtig’ ten opzichte van hun kinderen en elkaar. Onze echtscheidingsmediator is gespecialiseerd in het berekenen van de kinder- en partneralimentatie. Tevens wordt indien nodig een vermogensverdeling gemaakt zodat u goed zicht hebt op de verdeling van uw bezittingen en schulden.

Wilt u algemene informatie inzien zie die u samen met uw kind kunt bekijken en bespreken, zie deze pagina ‘ouders-uit-elkaar.nl’. Ook vindt u tips & tricks over de gevolgen van de scheiding voor uw kind.

Online echtscheidingsmediation

De echtscheidingsmediation vindt ONLINE plaats, via beeldbellen. Afgelopen periode is gebleken dat het niet altijd mogelijk is om elkaar face to face te ontmoeten. Door online, via Zoom, met elkaar af te spreken konden toch heel veel mediations doorgaan. Dit is door ons als erg positief ervaren. De voordelen zijn vooral snelheid, geen reistijd, geen direct contact, geen reiskosten die in rekening worden gebracht en geen extra kosten voor een gesprekslocatie. Een afspraak is meestal zo gemaakt, want iedereen heeft wel ergens anderhalf uur om van achter de computer met elkaar af te spreken.

Daarnaast kan het ook zo zijn dat de ene partij in het buitenland woont of werkt. Of dat de woonplaats van ieder der partijen op grote afstand van elkaar ligt. Door online mediation kunnen we de mediation voort zetten zonder fysiek in één ruimte aanwezig te hoeven zijn.

Iedereen kan deelnemen aan online mediation. Het enige waar u over dient te beschikken is over een privé-mailadres en een computer met een goede internetverbinding.  Dus wilt u online snel scheiden, dan kan dat!

Wat zijn de voordelen van echtscheidingsmediation

Goedkoper

U hoeft niet allebei een advocaat te betalen maar u deelt de kosten van de mediator.

Sneller

U kunt binnen drie maanden gescheiden zijn omdat u in gezamenlijkheid afspraken maakt en het verzoekschrift samen indient.

Compleet

U maakt over alles wat u belangrijk vindt voor na de scheiding afspraken.

Tevreden

Het convenant en ouderschapsplan worden pas getekend als er afspraken zijn waar u samen tevreden over bent.

“Een conflict los je op, door elkaars waarheden te leren kennen”