Echtscheidingsmediation

U heeft besloten om uit elkaar te gaan. Een ingrijpende beslissing. Wat betekent dit voor u en de kinderen? Krijgt u alimentatie of moet u juist betalen en hoeveel? U zit met allerlei vragen en weet niet goed wat er allemaal bij komt kijken maar u wilt er samen goed uitkomen.
Bossche Mediators kan u hierbij helpen. Wij organiseren en begeleiden het communicatie- en onderhandelingsproces en zorgen dat de gesprekken op een goede manier verlopen. Daarbij wordt u goed geïnformeerd over de huidige regels en consequenties van uw keuzes. U bepaalt samen zelf de inhoud van de afspraken.

De alimentatieregeling is een belangrijk onderdeel van het ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant bij echtscheiding. In Nederland zijn ouders en ex-partners ‘onderhoudsplichtig’ ten opzichte van hun kinderen en elkaar. Onze echtscheidingsmediator is gespecialiseerd in het berekenen van kinder- en partneralimentatie. Tevens wordt indien nodig een vermogensverdeling gemaakt zodat u goed zicht hebt op de verdeling van uw bezittingen en schulden.

Wat zijn de voordelen van echtscheidingsmediation

Goedkoper

U hoeft niet allebei een advocaat te betalen maar u deelt de kosten van de mediator.

Sneller

U kunt binnen drie maanden gescheiden zijn omdat u in gezamenlijkheid afspraken maakt en het verzoekschrift samen indient.

Compleet

U maakt over alles wat u belangrijk vindt voor na de scheiding afspraken.

Tevreden

Het convenant en ouderschapsplan worden pas getekend als er afspraken zijn waar u samen tevreden over bent.

“Een conflict los je op, door elkaars

waarheden te leren kennen”