Revolution Slider Error: Slider with alias diensten-6 not found.
Maybe you mean: 'homepage' or 'zakelijk' or 'overheid' or 'particulier' or 'dienst-1' or 'dienst-2'

Mediation, of bemiddeling, wat houdt dat nu in?

Mediation is een conflictaanpak waarbij een neutrale derde de gesprekken tussen u en uw conflictpartners begeleidt. Doel is om helder te krijgen wat voor alle betrokkenen echt wezenlijk belangrijk is, het onderzoeken van onderliggende belangen, waarbij u samen tot oplossingen komt waar u zelf achter kunnen staan. Mediation kan meer of minder formeel worden ingestoken. Afhankelijk van kwestie, setting, context, belangen en wens van de deelnemers. De uitkomst van de mediation wordt desgewenst vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

Wanneer werkt het optimaal?

Alle kwesties waarin conflictpartners zich oprecht willen inspannen om een oplossing te vinden.
Als het conflictpartners niet meer lukt om samen een effectief en constructief gesprek te voeren.
Als de communicatie zodanig verstoord is, of de emoties zo hoog zijn opgelopen dat de conflictpartners elkaar niet meer kunnen ‘verstaan’.
Wanneer u zich realiseert dat er iets moet gebeuren omdat u op een bepaalde manier op elkaar bent aangewezen of gedeelde belangen heeft, nu of in de toekomst.

Wat levert het u op?

Eigen beslissingskracht over het tijdspad, de kosten, de inzet en vooral: de uitkomst(en).
Conflictsituaties leiden tot verhoogde stress. U onderneemt stappen die leiden tot ‘ontspanning’ in een onprettige situatie.
Uit onderzoeken gebleken dat het kostenbesparend werkt. Door o.a. kortere doorlooptijden, minder of zelfs geen noodzaak tot het voeren van een kostbare juridische procedure.

U kiest de mediator die bij u past

Mediation is een intensief en vertrouwelijk proces. Daarom is het van belang dat de deelnemers zich op hun gemak voelen bij hun mediator

U bent zeker van kwaliteit

Wij zijn allemaal aangesloten bij het kwaliteitsregister van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) en zijn dus MfN-registermediator. Dit biedt de garantie dat we bijblijven in ons vakgebied en onze vaardigheden op peil houden door trainingen en intervisie.

U bent zeker van continuïteit

Wij geloven in de meerwaarde van samenwerking. Het bundelen van krachten maakt van ons betere mediators, vergroot onze ontwikkelingsmogelijkheden en verdiept onze expertise. Daar plukt u de vruchten van.

“Bossche Mediators zorgen ervoor dat in conflicten tussen samenwerkingspartners weer focus is op de toekomst”