Charl Kuiters

Charl Kuiters
charl@bosschemediators.nl
06 – 23 47 18 02
linkedin.com/in/Charl Kuiters

Expertise
Arbeid
Echtscheiding
Zakelijk

Even voorstellen

Sinds  2003 ben ik erkend mediator en met name betrokken geweest bij arbeidsgerelateerde conflictsituaties. Naast mediation ben ik als organisatie-socioloog werkzaam als Human Resources adviseur binnen een diversiteit aan organisaties. Binnen deze organisaties kreeg ik de kans om mijn vaardigheden als mediator intern verder te ontwikkelen.

Ik heb mij in de beginfase vooral gericht op arbeidsmediation zoals samenwerkingsproblemen tussen medewerkers of tussen medewerker en  leidinggevende. Ook exit mediations die vaak uitmonden in een vaststellingsovereenkomst tussen partijen zijn leerzame ervaringsbronnen geweest.

De overwegend goede resultaten met arbeidsmediation en mijn persoonlijke mediation ervaring  tijdens mijn eigen scheiding heeft mij doen besluiten de (echt)scheidingsspecialisatie te gaan doen. In 2020 heb ik mij dan ook bekwaamd in de specialisatie van scheidingsmediation voor koppels die besloten hebben hun (liefdes)relatie te beëindigen. Zoals gezegd zie ik als ervaringsdeskundige de meerwaarde in van een mediationtraject (zorgvuldig, snel, en met eigen regie) en kunnen nieuw gemaakte afspraken door partijen structuur en houvast bieden, zeker als er kinderen bij betrokken zijn in een doorgaans moeilijke en emotionele periode van ouders en (mogelijke) kinderen.

Mijn aanpak
Doelgericht, maar altijd met menselijke maat. Ik geloof dat beide partijen moeten ervaren dat ze gehoord en gezien  worden in een voor hun zeer kwetsbaar moment van hun leven. Ik sta naast hen als procesbegeleider terwijl ze zelf toewerken naar een gezamenlijk resultaat uitmondend in een mogelijk ouderschapsplan en scheidingsconvenant zodat een basis gelegd wordt voor een nieuwe relatievorm waar ze de aankomende jaren mee vooruit kunnen.

Als je op zoek bent naar een mediator die het proces kan begeleiden naar werkbare, praktische oplossingen dan ben je op het juiste adres. Ik ben geen therapeut maar zal met behulp van gesprekstechnieken en een gezonde dosis ervaring en empathie met jullie afspraken maken wat als basis kan dienen voor een nieuwe relatie balans voor de ouders en kind(eren).

Tot slot
Elke mediation is een uniek verhaal. Een verhaal van conflicten, maar ook van hoop, verzoening en het vinden van een nieuw begin. Ik ben blij dat ik, met mijn achtergrond en kennis van menselijke dynamieken, een rol kan spelen in dit transformatieproces.

Sinds 2013 ben ik actief buurtbemiddelaar in de omgeving Den Bosch. Hier heb ik zowel Lonneke als Petra leren kennen en is onze basis gelegd voor deze samenwerking. Daarnaast werk ik als freelance HR Adviseur.

Wilt u (online) kennismaken? Dat kan, geheel vrijblijvend.