Tarieven mediation algemeen

Kiest u voor de Bossche Mediators, dan kiest u voor transparantie in de financiën. We bespreken vooraf met u de planning om de kosten inzichtelijk te krijgen. Dit kan een prijsafspraak zijn voor het totale mediationtraject of op basis van een uurtarief.
Mediation is een btw-plichtige dienst.

Tarief Alimentatie berekeningen

De alimentatieregeling is een belangrijk onderdeel van het ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant bij echtscheiding. In Nederland zijn ouders en ex-partners ‘onderhoudsplichtig’ ten opzichte van hun kinderen en elkaar.
Het kan gebeuren dat jij te weinig geld hebt om in je levensonderhoud te voorzien of om de studie of verzorging van je kinderen te betalen. Dan is je partner verplicht om financieel bij te springen. De hoogte van de alimentatie kun je samen afspreken of laten bepalen door de rechter.

Herberekening alimentatie

We geven een indicatie van de tarieven die normaal gesproken worden gerekend voor het (her)berekenen van de alimentatie. 
Herberekenen partner- en kinderalimentatie: € 250,-
Herberekenen partner- en kinderalimentatie met onderneming: € 450,-Herberekenen partner- en kinderalimentatie met internationale aspecten: € 450,-
Herberekenen partner- en kinderalimentatie met onderneming en internationale aspecten: € 500,-

Advies – second opinion
vast tarief: € 300,-

Uurtarief
€ 150,- per uur excl. btw. (€ 181,50 incl. BTW)

“Bossche Mediators kennen uw vakgebied van binnenuit”